2016 m. rugpjūčio 26 d., penktadienis

Persikų sangrios šerbetas / Peach Sangria Popsicles

~LT~

Kai nusimato šiltas, saulėtas ir, deja, jau paskutinis vasaros savaitgalis, tam reikia pasiruošti. 
Sukviesti būrį žmonių, daryti iškylas gamtoje ar sode, lepintis skaniu, namie ruoštu maistu, o vietoj visiems įprastų gėrimų mėgautis dar gaivesniu sangrijos variantu, t.y. jos šerbetu!


Manau, kad viskas, kas patiekiama ant pagaliuko, atrodo ne tik žaismingiau, bet ir skaniau. Norisi to paragauti, prisiminti smagias vaikystės dienas ir pabudinti savyje esantį vaiką. 
Žinoma, šis šerbetas skirtas ne vaikams, juo gali mėgautis tik suaugę ir gerai suprantantys, ką reiškia alkoholio vartojimas. Bet, tikiu, kad šis žaismingas šerbetas niekam nieko blogo nepadarys. 
Rinkitės labai gerai prinokusius persikus, nes kitaip šerbetas bus pakankamai rūgštaus skonio.


Persikų sangrijos šerbetas

~10 nedidelėms šerbeto formelėms

3 persikai
1 puodelis + 1 valg. š. balto sauso vyno
3 valg. š. persikų likerio arba brendžio
sauja aviečių, mėlynių ar kitų mėgstamų uogų
1 valg. š. cukraus

Nulupame, išimame kauliuką ir supjaustome nedideliais griežinėliais vieną persiką. Sumaišome jį su pasirinktomis uogomis ir cukrumi, švelniai pamaišome, kad nesutraiškytume uogų. Paliekame 20 minučių, kol cukrus ištirpsta.

Nulupame, išimame kauliukus iš likusių persikų. Maisto smulkintuvu sutriname persikus kartu su vynu ir persikų likeriu iki vientisos tyrės.

Išpilstome vyno ir persikų tyrę į formeles iki 3/4 tūrio. 
Paskirstome uogas ir įsmeigiame pagaliukus.
Paliekame šaldiklyje kelioms valandoms, kol gerai sustingsta.
Mėgaujamės ką tik ištrauktais iš šaldiklio.



~EN~

Peach Sangria Popsicles


For 10 small popsicles

3 peaches
1 cup + 1 Tbsp white dry wine
3 Tbsp peach schnapps or brandy
1/2 cup raspberries, blueberries or other fruits
1 Tbsp sugar

Peel and thinly slice 1 peach. Mix with other fruits and add sugar. Gently mix it without smashing the fruits. Leave for 20 minutes for sugar to dissolve.

Peel and pit the other 2 peaches. Blend peaches together with wine and peach schnapps in a food processor until smooth. 
Divide puree into popsicle molds, filling each about 2/3 of the way full. Add fruits and instert popsicle sticks and freeze until fully set, at least few hours. 
Unmold and serve!


1 komentaras:

  1. SOBALD WIEDER DIE HITZE DA IST
    WERDE ICH DAS EIS NACHMACHEN
    schaut so lecker aus,,,,

    wünsche noch einen schönen TAG
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    AtsakytiPanaikinti